SENSE woonadvies

De weg naar nieuwbouw op maat

Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning? Dan helpt SENSE je graag verder op weg! We begeleiden je op een persoonlijke manier naar jouw unieke nieuwbouwwoning. Waarbij we rekening houden met jouw woonwensen! Elke zoekopdracht is maatwerk. No cure, no pay.

Beschikbaar aanbod

Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod en zijn op de hoogte van het actuele nieuwbouwaanbod. Mocht er nu toch niets voor je bijzitten, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief zodat we jouw wensen in de gaten kunnen houden en je kunnen benaderen voor nieuwe projecten zodra die op de markt komen.

Bekijk het aanbod
Omgeving & zonligging project

Informatie over het gebied, de toekomstige ontwikkelingen, zonligging, inrichting van het openbaar gebied en vele andere zaken zijn van groot belang. Hierover informeert de woonadviseur je graag verder.

Bereikbaarheid

Hoe is de locatie bereikbaar met de auto en met openbaar vervoer? Bij nieuwbouw worden de vervoersmogelijkheden vaak door de gemeente aangepast.

Financiering

De financiering van nieuwbouw is anders dan van bestaande bouw. Je krijgt te maken met betaling van grondkosten en de aanneemsom, die in termijnen in rekening wordt gebracht. Vanuit een bouwdepot worden de betalingen verricht. Voor een goed financieel advies verwijst SENSE je graag door naar een financieel adviseur die het project ook goed kent.

Indeling en gebruik van de woning

Kopen van papier is lastig. Onze woonadviseurs begrijpen dat en zijn getraind om met je mee te denken en alles zo goed mogelijk voor je te visualiseren.

Contractvorming

Het kopen van een woning vindt plaats door het tekenen van een koop-/aanneemovereenkomst. Hiermee koop je de grond (evt. in erfpacht) en geef je opdracht om de woning te bouwen conform een technische omschrijving en de tekeningen. Vaak heb je ook te maken met een VvE en de bijbehorende splitsingsaktes of voorwaarden die vanuit de gemeente worden gesteld. Deze behoren allemaal tot de contractvorming. SENSE maakt je hierin wegwijs zodat je van tevoren weet wat je tekent.

Digitaal profiel

SENSE werkt met een digitaal portal dat dag en nacht beschikbaar is. Daar staat alle belangrijke informatie op zoals verkooptekeningen, keuken- en sanitairboekjes, meerwerkmogelijkheden en alle stukken voor de contractvorming. Via een chat zijn de woonadviseurs bereikbaar voor vragen. SENSE hanteert een responstijd van max. 24 uur (m.u.v. het weekend)

Mogelijkheden van individuele wensen

Bij nieuwbouw heb je de mogelijkheid om tegen meerprijs aanvullende wensen te laten uitvoeren zodat de woning helemaal op maat wordt opgeleverd. Samen met je woonadviseur bespreek je de mogelijkheden om van jouw nieuwe huis jouw thuis te maken. Denk hierbij aan het creëren van een inloopkast, het samenvoegen van slaapkamers maar ook aan andere deuren, extra wandcontactdozen etc. Tevens krijg je de mogelijkheid om de keuken en de badkamer geheel naar wens uit te laten voeren.